Col·laboracions internacionals

Un dels objectius de Biocat és promoure la internacionalització de les empreses i entitats de recerca de la BioRegió de Catalunya, garantint l’accés dels agents de l’ecosistema català als programes i instruments de finançament internacionals i establir relacions amb altres homòlegs i agents del sector. D’aquesta manera, es pretén projectar la BioRegió com un dels principals hubs de les ciències de la vida i de la salut europeus.

Boost4Health

El projecte Boost4Health del programa europeu Interreg del Nord-oest té com a missió reforçar i promoure la competitivitat internacional de les pimes de ciències de la vida i salut humana i animal, promovent la introducció de les seves innovacions al mercat d’Europa. Dins d’aquest projecte europeu, Biocat ha desenvolupat una xarxa de proveïdors de serveis de ciències de la vida de la BioRegió que coincideixen amb les necessitats d’innovació de les pimes dels altres ecosistemes participants.

Boost4Health ha posat 1,24 milions d’euros a disposició de les pimes per dur a terme activitats d’internacionalització i validació. El finançament s’ha materialitzat a través de l’emissió de vouchers: concretament s’han assignat 12 vouchers de viatge, 6 de validació de mercat, 5 de validació de producte i 3 d’impacte, amb valors diferents, a diferents pimes europees. D’altra banda, Boost4Health va organitzar un matchmaking en el marc de la Bio-Europe al novembre, on empreses de l’àmbit de ciències de la salut i de la vida es van trobar a Copenhague.

Al projecte Boost4Health participen 11 organitzacions líders del sector, juntament amb Biocat: Brabant Development Agency, BOM (Països Baixos), East Netherlands Development Agency, Oost NV (Holanda), Biopeople (Dinamarca), BioRegio STERN Management, STERN (Alemanya), GM Business Support Ltd, MGC (Regne Unit), Kent County Council, KCC, (Regne Unit), Eurasanté (França), ID2Santé, Innovation and development of the health sector in Bretagne (França) i University of Liége, ULg (Bèlgica).

Onconet

Onconet és un projecte transnacional que forma part del programa Interreg Sudoe, que pretén establir una xarxa d’excel·lència permanent en oncologia entre centres de recerca, universitats, institucions de salut i empreses. L’objectiu és potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en aquest àmbit.

En el marc del projecte, Barcelona va ser la seu de l’ONCO Emergence Forum, el congrés de networking centrat en la creació de consorcis multidisciplinars, xarxes i projectes col·laboratius en oncologia, celebrat al juny de 2018 i liderat per Biocat. La jornada va comptar amb més de 160 professionals. A més, Biocat va co-organitzar Oncothon, un esdeveniment que va tenir lloc a Granada al novembre amb l’objectiu d’inspirar oncòlegs, bioinformàtics, enginyers i investigadors biomèdics en diversos desafiaments en el camp de l’oncologia.

Els partners que formen part d’Onconet, juntament amb Biocat, són: Université Toulouse III Paul Sabatier (França), Navarrabiomed-Fundación Miguel Servet (Espanya), Fundación Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (Espanya), Fundación Parque Tecnológico de Ciencias de la Salud de Granada (Espanya) i Universidade de Coimbra (Portugal). També hi participen les entitats catalanes Institut Català d’Oncologia (ICO) com a beneficiari i Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) com a beneficiari associat.

LASER-GO Global

A principis de 2018 va néixer LASER-GO, amb l’objectiu de facilitar a les empreses i entitats catalanes que treballen en fotònica i ciències de la vida i de la salut l’entrada als mercats d’Estats Units, Canadà, Japó, Corea del Sud, Austràlia, Israel, Malàisia i Singapur.

Dins del projecte, Biocat lidera un working package per identificar partners, dissenyar missions, acompanyar les companyies i organitzar esdeveniments de networking.

bioXclusters plus

Biocat ha treballat per mantenir l’aliança bioXclusters plus, que té l’objectiu de convertir-se en el meta-clúster més competitiu d’Europa, donant suport a la internacionalització de les pimes i actuant com un únic punt d'entrada a Europa a inversors i afins internacionals en salut i ciències de la vida en mercats estratègics per a la BioRegió (Estats Units, Canadà, Brasil, Xina, Japó, Austràlia i Corea del Sud). Aquest programa està impulsat conjuntament per Biocat (Catalunya), BioM (Bavaria), bioPmed (Piamonte) i Lyonbiopole (Auvergne-Rhône-Alpes).

En el marc del projecte Onconet, Barcelona va ser la seu de l’ONCO Emergence Forum celebrat el juny de 2018