Afegint valor als projectes de recerca

Biocat va estrenar el 2018 The Investment Readiness Series, un programa de trobades entre científics i inversors que vol afegir valor als projectes de recerca a través de mentoria individual, facilitar la recerca de projectes per part de venture capital, inversors corporatius i venture builders concentrant la recerca de primer nivell i establir una relació a llarg termini amb les oficines de transferència tecnològica (TTOs), maximitzant l'impacte del seu treball a nivell d'ecosistema. Durant l’any van tenir lloc dues convocatòries, a Barcelona i Londres.

La primera edició de The Investment Readiness Series, centrada en teràpies, va tenir lloc els dies 6 i 8 de novembre al Payment Innovation Hub de Barcelona amb el suport de Johnson & Johnson i Fundació Bancària "La Caixa". Hi van participar 32 projectes biotecnològics i 8 empreses i fons d’inversió i es van organitzar 113 reunions, alguna de les quals va permetre fer contactes i començar el procés d’assessorament i finançament de projectes.

El 12 de desembre es va celebrar a Londres una nova edició, The Investment Readiness Series in the City, on es van presentar set projectes d’empreses catalanes a inversors de Londres, Cambridge i Oxford. D’aquesta manera es van posar en contacte emprenedors del sector català de ciències de la vida i de la salut amb inversors de l’anomenat triangle d’or britànic a la ciutat de Londres, com ara AstraZeneca, Seroba Life Sciences, IP Group o Arix Bioscience. El programa va estar organitzat per Biocat i ACCIÓ amb la col·laboració de Newable, MedCity i One Nucleus i el suport del programa europeu Boost4Health.

Biocat preveu obrir cada any noves convocatòries de The Investment Readiness Series, cadascuna amb un focus temàtic diferent i amb projectes i inversors locals i internacionals.

Un nou projecte per sistematitzar les trobades entre projectes i inversors

'The Investment Readiness Series' consisteix en el següents passos:

  1. Convocatòria d'un tema específic obert a tota la comunitat científica de la BioRegió.
  2. Els principals projectes amb el potencial més gran d'inversió s'envien als inversors.
  3. Els inversors seleccionen els projectes que es presentaran a 'The Investment Readiness Series'.
  4. Biocat assessora individualment als projectes abans de que es reuneixin amb els inversors.
  5. Esdeveniment 'The Investment Readiness Series': Project pitch, reunions privades cara a cara, networking i oportunitats de partnering en el futur.