Nous projectes per al sector

L’any 2018 el Patronat de Biocat, presidit per la consellera de Salut, Alba Vergés, va nomenar Jordi Naval nou Director General de l’entitat. Naval assumia així el càrrec que havia deixat vacant l’any abans l’anterior Director, Albert Barberà, per ocupar la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya. L’equip directiu de Biocat també va incorporar Núria Martí, abans responsable de Desenvolupament de Negoci a l’Institut Germans Trias i Pujol (IGTP), com a nova Directora de l’Àrea d’Innovació. Biocat reforçava així el seu equip per impulsar una estratègia basada en tres prioritats: fer créixer la innovació i accelerar els projectes i empreses del sector, desenvolupar talent i impulsar el coneixement, i posicionar internacionalment la BioRegió de Catalunya.

Aquestes línies estratègiques es materialitzen en nous projectes. Alguns d’ells ja han vist la llum durant 2018, com expliquem al llarg d’aquesta memòria. És el cas de The Investment Readiness Series, nova iniciativa de Biocat per tal d’augmentar el flux de projectes llestos per ser invertits a la BioRegió. Durant 2018 ja s’han organitzat les primeres trobades entre projectes i inversors, tant a Barcelona com a Londres, i el programa tindrà continuïtat amb noves edicions locals i internacionals.

Pel que fa a l’impuls del talent, coincidint amb el 5è aniversari de la seva iniciativa Moebio, Biocat ha estrenat el 2018 un nou programa insígnia: CRAASH Barcelona, programa d’acceleració que s’emmarca dins dels bootcamps d’EIT Health i que ajuda equips de recerca europeus a llançar al mercat les seves innovacions healthtech mentoritzats per experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. 

Dins de la línia estratègica de posicionament internacional de la BioRegió, destaca la presentació de l’Informe Biocat (veure requadre dret) o la participació a fires, entre d’altres.

El dia a dia de l’entitat inclou a més moltes altres iniciatives que no esmentem expressament en aquesta memòria però que formen part de la nostra. És el cas del programa Claus per bioemprendre, l’atenció a les peticions del sector o la coordinació de la comunitat NEXTHEALTH: Solucions Multidisciplinàries per als Propers Reptes de Salut, coordinada per Biocat en el marc de RIS3CAT i que preveu generar un impacte directe mitjançant la creació de noves plataformes d’R+D+i, llocs de treball directes, noves startups i productes en desenvolupament.

La gran cita de la BioRegió

Biocat va presentar el desembre de 2018 la 5a edició de l’Informe Biocat, enguany acompanyada per una Visió 2025 per al sector. L’acte de presentació va estar presidit pel Molt Hble. Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya, i va aplegar uns 300 professionals del sector. L’esdeveniment, el més multitudinari de tots els organitzats per Biocat durant l’any, es consolida un any més com la gran trobada de referència per als professionals de la BioRegió de Catalunya.

Acte de presentació de l'Informe Biocat 2017