B·Debate: Debats científics internacionals a Barcelona

L’agricultura personalitzada, la ciència oberta, la importància del son i la proteòmica clínica van centrar els debats científics que van tenir lloc el 2018 en el marc de B·Debate - International Center for Scientific Debate Barcelona. Aquesta iniciativa de Biocat amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” pretén impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure el diàleg, la col·laboració i l’intercanvi obert d’idees, iniciatives i coneixements entre experts de reconegut prestigi nacional i internacional.

Durant 2018 es van celebrar quatre trobades que van reunir més de 600 assistents i 102 ponents, el 55% dels quals internacionals. Els debats es van co-organitzar juntament amb 42 entitats de recerca, el 45% de les quals eren internacionals, i van tenir lloc a CosmoCaixa Barcelona.

Als debats hi van participar entitats científiques de referència com el Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona (CRAI UB), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’IrsiCaixa Institut de Recerca de la Sida, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, el Parc Científic de Barcelona (PCB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

Les sessions de B·Debate disposen de la seva pròpia pàgina web, renovada al 2016, on es poden consultar en català i anglès els diversos materials que genera cadascuna de les trobades. B·Debate també divulga el coneixement i els resultats obtinguts de cada debat mitjançant notícies, trobades amb periodistes i a través de les Sinopsis.

Durant 2018 es van organitzar les següents sessions de B·Debate:

When development meets stress: Understanding developmental reprogramming upon pathogenesis in plants (3 i 4 de setembre)

Open science: from values to practice. Building a roadmap for transformative change (4 i 5 d’octubre)

Sleep: the Fourth Pillar of Health (18 i 19 d’octubre)

Clinical Proteomics: towards personalized medicine and health (7 i 8 de novembre)

Imatge del B·Debate "Sleep: The Fourth Pillar of Health"

Imatge del B·Debate "Clinical Proteomics: towards personalized medicine and health"